Ustráchaná no navždy verná dušička Danko

4.06.2023 19:20 |  Dospělí (3-7 let) |  7.10.2022 |  225x

+ Zvětšit

Pohlaví

Pes

Věk

6 rokov (narodený cca 29.1.2017)

Plemeno

kríženec

Město, ve kterém se zvíře nachází

Skalica, Slovensko
DANKO je útulku naša šedá myška. Prišiel k nám už takmer pred 2 rokmi. Prvý rok sme ho dávali do poriadku po psychickej stránke a v rámci základnej socializácie. A teraz si už na nás zvykol. Ja osobne ho zbožňujem, veľmi. Vždy sa ráno silno teší na pusinky na čelo a našu spoločnú meditačnú polminútku. Tak veľmi sa teší na objatie a pohladenie. Vždy to je však spojené s nejakým pocitom strachu. Okamžite si ľahne a podriaďuje sa, ak by sa vedel vteliť do búdy alebo kamienkov na zemi, bol by pri tom nimi, tak nízko sa tlačí pred pohladením. Ale stačí prestať a urobiť krok vzad a Danko sa tešííí zas tak silno, že ak by mal krídla, vyletel by od šťastia do neba. Danko je zvláštna psia duša. Ťažko povedať, čo všetko zažil vo svojich prvých 4 rokoch života. Vieme, že žil na opustenom družstve v Kuklove, odkiaľ sme pred cca 3 rokmi prevzali dobodaného pittbula a následne druhého s obrovským nádorom v puse bez záujmu majiteľa. Danko tam vtedy ostal, ani sme o ňom nevedeli. Keď sa však priestory predali, nový majiteľ si tam dal svojich psov a tí chceli Danka zabiť. Požiadali nás o jeho prijatie. Danko k nám vtedy prišiel ako divá šelma plná strachu, nepoznal, čo je to láskavý dotyk. Prvé manipulácie s ním boli cez odchytovú tyč, na ktorej sa krútil ako krokodíl. Nedal sa chytiť holými rukami, kúsal, bojoval o život pred pozornosťou človeka. Nám z toho vyplýva, že jeho život bol v zmysle "vypadni, daj pokoj, bitky lopatou, neotravuj a pod." Nikto z nás by toto zažiť nechcel. Danko zažil. A dokázal otočiť, pochopil. Ako rád asistuje pri čistení výbehu a vymieňaní vody, ako veľmi si užíva čistú slamu v búde, ako rád si k nám príde pre pohladenie (v skrčenej pozícii ale príde sám!!!). Zbožňujem ho a veľmi mu prajem, aby sa medzi Vami našla TÁ neuveriteľne úžasná ľudská duša, ktorá nájde pre Danka priestor doma aj v srdci. Danko je verný psík, zvláda hygienu, veľmi veľmi túži po objatiach, len potrebuje svoj priestor pre vytvorenie dôvery a pre vlastné pochopenie. Je chytrý a učenlivý, priateľský ku všetkým psíkom každej kategórie a bolo by pre neho veľmi vhodné, aby mal doma psieho kamaráta. Hľadáme mu domov privátne v rodinnom dome, kde bude mať svoje teplé miestečko v obývačke pri večernom filme s majiteľmi, ale kde si bude môcť ísť von, podľa túžby srdca. Danko je psia duša, ktorá Vás bude sprevádzať potom už navždy a všade. Darujte mu domov.
Je veterinárne ošetrený, na adopciu po podpise adopčnej zmluvy a uhradení adopčného poplatku, ktorý nám umožní pomáhať ďalším zvieratkám v núdzi.
www.utulokskalica.sk

Kontakt

Lenka Pappová +421 904 249 756
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Výši adopčního poplatku, stejně jako podmínky osvojení, stanovuje INDIVIDUÁLNĚ zařízení / organizace, se kterou uzavíráte Adopční smlouvu. Obvykle se skládá z plné či částečné úhrady:

 nákladů vynaložených na veterinární ošetření (vakcinace, kastrace, speciální léčba apod.)

 ceny čipu, popř. mezinárodního pet-pasu

  adopčního poplatku vypláceného konkrétním zařízením (týká se zprostředkovaných adopcí)

 v případě převozu zvířete nákladů na PHM

  příspěvku, který touto formou věnujete příslušnému zařízení / organizaci na záchranu, ošetření a převoz dalších opuštěných zvířat

Podmínkou osvojení prostřednictvím H4P je podpis adopční smlouvy

Čísla účtů:

BEST FRIENDS

Transparentní účet:

706670778 / 2010

 

HOME 4 PETS:

265723765 / 0300

 

Kontakt

Pro získání podrobnějších informací o vybraném psíkovi / kočce prosím využijte tel. / e-mail přímo na útulek nebo organizaci, kde se zvíře aktuálně nachází. Všechny údaje najdete v textu příslušného inzerátu. Děkujeme.

 

Pro všeobecné dotazy, popř. zjištění možnosti převozu konkrétního zvířete ze Slovenska, prosím volejte:

+420 774 706 026
+420 774 653 354

nebo pište: 
info@home4pets.cz
adopce@home4pets.cz

 

TOPlist

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Vice informací