SHERLOCK - ADOPTOVANÝ

8.05.2021 08:36 |  Našli domov |  22.02.2021 |  382x

+ Zvětšit

Pohlaví

Pes

Věk

5 let

Plemeno

kříženec

Město, ve kterém se zvíře nachází

Tábor
Adopce není možná jinak než osobním vyzvednutím zvířete na místě!
Sherlock je jako kytara. Když si jen tak někdo, kdo nezná noty ani akordy, řekne, že zahraje písničku, nedopadne to dobře. To pak jen nesmyslné tóny budou tahat za uši. Když však zkušený muzikant vyzkouší jednotlivé struny, pak trpělivě a citlivě naladí, dočká se melodické písně. Sherly se lidí velmi bojí, jejich přítomnost nevyhledává. Už sice chápe, že člověk přináší i benefity – jídlo, procházky, pohlazení, úlevu od bolesti, teplo. Nicméně to ještě nepřevážilo strach a to špatné, co s lidmi v minulosti musel zažít. Ve zkušených rukách však začíná hezky spolupracovat. Vše je křehké jako mýdlová bublina.
Je to pes velmi jemný, hodný, submisivní a oddaný. Vždy statečně zvládl jakoukoliv manipulaci, nandavání oblečků či ošetření. Nezná vzdor a snad ani neví, jak zavrčet nebo použít zoubky. Prostě jen vždy čeká, hledá sice cestu ven ze situace, ale za žádnou cenu se neobrátí proti člověku. Zatím nemá v oblibě žádné hračky, je stále velmi uzavřený. Radost mu však dělají procházky, pobyt venku a oblíbil si dobré jídlo. Dokonce si bere již pamlsky z ruky, za což jsme velmi rádi. ZDRAVOTNÍ STAV: Sherlock je dle veterinárních vyšetření zdravý pejsek. Tedy samozřejmě v rámci možností, vzhledem k jeho celkovému stavu, podvýživě a zaníceným proleženinám. Netrápí ho však žádné závažnější onemocnění. Aktuálně bere Sherly antibiotika, ošetřujeme rány na těle, pomalu vykrmujeme a pohybem budujeme svalovou hmotu. Do adopce půjde naočkovaný, ošetřený proti vnějším i vnitřním parazitům a označený mikročipem. Podmínkou adopce bude jeho kastrace po adaptaci v novém domově.
Pracujeme na jeho psychice, ale zatím je to velmi bázlivý pejsek, který nic nezná, všeho se dost bojí a je před ním ještě dlouhá cesta, než se zcela zotaví. Obáváme se, že nejtěžší bude zaléčit zlomenou dušičku, sebevědomí a důvěru v lidi. Samozřejmě víme, že lépe by se mu vše učilo již v nové rodině, proto se začneme poohlížet po domově, do kterého by se Sherly hodil. JAKÝ DOMOV HLEDÁ: Sherly je životem a lidmi zrazený pes, který nezačíná od nuly, začíná tak od mínus padesáti. Hledá velmi klidné prostředí, kde bude moc variabilně trávit čas v domě nebo na zahradě, ale se spaním uvnitř. Potřebuje dobře zabezpečenou zahradu, bez nástrah, zákoutí a možností úniku. Určitě bude chtít chodit na procházky, které má moc rád, ale ideálně do přírody, ne do ruchu města. Hledá menší rodinu, klidné lidi, se kterými si vytvoří pevné pouto. Potřebuje citlivě, vlídné a velmi trpělivé vedení. Zkušenosti se psy a empatie jsou u Sherlocka zcela nezbytné. Vztah k jiným zvířatům jsme zatím neměli možnost vyzkoušet, ale ze zkušenosti s jinými pejsky si myslíme, že vyrovnaný a pohodový psí parťák by mu byl tou nejlepší berličkou. Máte-li o Sherlocka zájem, pošlete na e-mail utulek@tstabor.cz základní informace o Vás – nacionále, kontakt, adresu, důležité info o své rodině, dětech, dalších zvířatech, zázemí a zkušenostech se psy. Prostě takový zvířecí životopis, ať máme představu o tom, jaký život Sherlymu nabízíte. Na e-mail Vám odpovíme, zavoláme a domluvíme si první seznamovací návštěvu. Ty začnou probíhat koncem února. Za fotografie děkujeme Radkovi Havlíčkovi vividfoto.cz HISTORIE: Naše detektivní práce nepřinesla žádné ovoce. O historii neznačeného pejska nebo jeho původním majiteli se nám nepovedlo nic vypátrat. Možná je to tak dobře, neznáme okolnosti, ale rozhodně stav při přijmu odpovídal dost těžkému a žalostnému životu. Kostra potažená kůží, hnisající proleženiny na četných místech na těle, vyděšený, strachy paralyzovaný pes. Veterinární vyšetření neodhalila závažné onemocnění, byl "pouze" velmi zubožený, do útulku se dostal na poslední chvíli. Vlivem toho, že jsme velmi pátrali po jeho minulosti, vyšetřovali bedlivě zdravotní stavu a proto, že je to charismatický hubeňour (jako nejúžasnější představitel téhle postavy), jsme mu vybrali detektivní jméno - Sherlock, které si hned moc zamiloval.   Výška a váha je orientační. Věk je odhadován veterinárním lékařem.

Kontakt

773 791 322.
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Výši adopčního poplatku, stejně jako podmínky osvojení, stanovuje INDIVIDUÁLNĚ zařízení / organizace, se kterou uzavíráte Adopční smlouvu. Obvykle se skládá z plné či částečné úhrady:

 nákladů vynaložených na veterinární ošetření (vakcinace, kastrace, speciální léčba apod.)

 ceny čipu, popř. mezinárodního pet-pasu

  adopčního poplatku vypláceného konkrétním zařízením (týká se zprostředkovaných adopcí)

 v případě převozu zvířete nákladů na PHM

  příspěvku, který touto formou věnujete příslušnému zařízení / organizaci na záchranu, ošetření a převoz dalších opuštěných zvířat

Podmínkou osvojení prostřednictvím H4P je podpis adopční smlouvy

Čísla účtů:

BEST FRIENDS

Transparentní účet:

706670778 / 2010

 

HOME 4 PETS:

265723765 / 0300

 

Kontakt

Pro získání podrobnějších informací o vybraném psíkovi / kočce prosím využijte tel. / e-mail přímo na útulek nebo organizaci, kde se zvíře aktuálně nachází. Všechny údaje najdete v textu příslušného inzerátu. Děkujeme.

 

Pro všeobecné dotazy, popř. zjištění možnosti převozu konkrétního zvířete ze Slovenska, prosím volejte:

+420 774 706 026
+420 774 653 354

nebo pište: 
info@home4pets.cz
adopce@home4pets.cz

 

TOPlist

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Vice informací