MIRAGE – ZÁZRAKY SE DĚJÍ - ADOPTOVANÁ

14.01.2020 18:49 |  Našli domov |  9.01.2020 |  415x

+ Zvětšit

Pohlaví

Fena

Věk

1 rok

Plemeno

australský ovčák x

Město, ve kterém se zvíře nachází

Tábor
Adopce není možná jinak než osobním vyzvednutím zvířete na místě!
Přátelé, kamarádi, příznivci i odpůrci našeho útulku, máme tu nejkrásnější zprávu, která nás mohla potkat. Opožděný vánoční dárek, kterému se nic na světe nevyrovná! K jádru pudla se musíme dostat přes krátký příběh (pro ty, kdo ho ještě neznají). Od léta se někdo zbavuje merle, doble-merle a sable pejsků, převážně jsou podobní australským ovčákům, ale jsou to mixíky. Hodně již prošlo útulkem a čtyři kluci jsou u nás aktuálně k adopci. Hroznou katastrofou bylo, že jednu „várku“ někdo vypustil nejspíše poblíž útulku a nechal je volně utéct. Bohužel se jednalo o odrostlá štěňata, nesocializovaná, bázlivá, která utekla neznámo kam. Nějaký čas se naháněla a pokoušeli jsme se je odchytit. Jedna fenečka Pixie našla cestu k hodnému pánovi, který jí pomohl chytit, a následně po pár týdnech strávených u nás našla krásný a úžasný domov, kde je moc spokojená. Kolik jich celkem bylo nevíme, ale velmi rychle se z oblasti ztratili a nikde se již nedohledali, až na jednu! Nevěděli jsme, zda jde o fenu nebo psa a začali jí říkat Přízrak. Čas ukázal, že je to holčička, a tak dostala jméno Mirage (což znamená právě přízrak, fata morgana).
Mirí byla právě taková. Chodila se nabaštit do sklopce, ale byla moc chytrá a nenechala se chytit, všechny pokusy o nalákání, sedaci i narkotizaci se setkali s nezdarem. Radili jsme se s profíky na odchyt i veterináři, ale prostě nic nezabralo. Ona vždy dovedla zmizet jak pára nad hrncem a dokonale věděla, kdy a jak se nám vyhnout. Ani moderní technologie nám nepomohly. Nevzdali jsme to ani po radách, že to již nemá cenu, že i kdyby se chytila, bude tak divoká, že s ní nepůjde už nic dělat. A tak měsíce i naši dobrovolníci jezdili den, co den krmit, číhat a vymýšleli nové strategie. Uplynulo téměř PŮL ROKU! Nikdo jiný už tomu nevěřil, kromě nás.
Pak přišel ten zlom, bolest a zničení. Miri byla pryč! V sídlišti to začalo ve dne v noci bouchat a ona byla při posledním zachycením na fotopasti hrozně vyděšená. Pak se řadu dní neukázala a nám srdce pukalo nad ztracenou nadějí, že ještě tuhle jednu se nám podaří zachránit. Mirage byla vyhnaná ze svého teritoria, vysílená, hladová a promrzlá. Čekala jí smrt, jako řadu jiných zvířat, které toto rušné období roku zahubí. Z posledních sil se však rozhodla, že nepřítel mého nepřítele je můj přítel. Vzala všechnu odvahu a trochu se přiblížila se kolemjdoucí paní. A osud nebo vánoční duch, který ještě poletovat po okolí, zařídil, že ta paní znala z našich stránek "merle situaci" a zareagovala skvěle. Vehnala Mirage do zahrady, kde se jí nakonec podařilo chytit, byť to nebylo snadné. Na vodítku pak vyváděla a v přepravce také. Hrozila, cvakala, ječela a vymýšlela, jak utéct. V útulku hledala, jak by se podhrabala klidně do pekla, jen aby mohla být pryč od těch hnusných lidí. Byla velmi hysterická. Ale pak to přišlo, zjistila, že jí není zima, že to okolo ní hezky voní a nikdo jí neubližuje. Nejdřív říkala, „vypadni, ty hnusný dvojnožče“ a teď stejně vyjadřuje „proč už mě nehladíš, nechoď pryč, já už nechci být sama“. Povahově je na tom podobně jako Pixie a třeba i její příbuzní, čtyři merle kluci, kteří jsou také u nás v útulku. Je zcela nesocializovaná, nic neumí, nechápe vodítko ani nic z lidského světa. Vše se bude muset naučit, je to prakticky divoký pes, ale je moc hodná, jen zmatená. Během pár týdnů ji dáme dohromady, nabere na ty kosti i nějaké svaly a tuky, detailně se vyšetří, naočkuje a začne trénovat spolupráci s člověkem. Určitě Vás budeme informovat o pokrocích, které udělá. Základní úspěch je to, že je živá, zdravá a konečně v bezpečí. V případě zájmu o adopci můžete napsat na náš email utulek@tstabor.cz něco o vás, rodině, členech, zkušenostech s pejsky, podmínkách, které byste pro ni měli. Nezapomeňte také připojit telefonický kontakt, na který se vám ozveme. Pokud s emaily válčíte, můžete zavolat paní Šťastné, která bude evidovat zájemce o adopci, absolvovat s nimi první návštěvy v útulku a poté pro ní vybere nejvhodnější rodinu, telefon: +420 776 289 797. UPOZORŇUJEME, že podmínkou adopce bude kastrace, až to její psychický a zdravotní stav dovolí, a také na to, že zájemci o adopci musí rozumět problematice neřízeného křížení pejsků s double-merle geny a inbrední linií. Potřebujeme mít jistotu, že noví majitelé budou chápat zdravotní rizika (poruchy smyslů, epilepsie, náchylnost k nemocem atd.), která s sebou tyto věci přinášejí, a co je může čekat na budoucna.   Výška a váha je orientační. Věk je odhadován veterinárním lékařem.  

Kontakt

773 791 322.
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Výši adopčního poplatku, stejně jako podmínky osvojení, stanovuje INDIVIDUÁLNĚ zařízení / organizace, se kterou uzavíráte Adopční smlouvu. Obvykle se skládá z plné či částečné úhrady:

 nákladů vynaložených na veterinární ošetření (vakcinace, kastrace, speciální léčba apod.)

 ceny čipu, popř. mezinárodního pet-pasu

  adopčního poplatku vypláceného konkrétním zařízením (týká se zprostředkovaných adopcí)

 v případě převozu zvířete nákladů na PHM

  příspěvku, který touto formou věnujete příslušnému zařízení / organizaci na záchranu, ošetření a převoz dalších opuštěných zvířat

Podmínkou osvojení prostřednictvím H4P je podpis adopční smlouvy

Čísla účtů:

BEST FRIENDS

Transparentní účet:

706670778 / 2010

 

HOME 4 PETS:

265723765 / 0300

 

Kontakt

Pro získání podrobnějších informací o vybraném psíkovi / kočce prosím využijte tel. / e-mail přímo na útulek nebo organizaci, kde se zvíře aktuálně nachází. Všechny údaje najdete v textu příslušného inzerátu. Děkujeme.

 

Pro všeobecné dotazy, popř. zjištění možnosti převozu konkrétního zvířete ze Slovenska, prosím volejte:

+420 774 706 026
+420 774 653 354

nebo pište: 
info@home4pets.cz
adopce@home4pets.cz

 

TOPlist

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Vice informací