HUGO – AM. STAFORDŠÍRSKÝ TERIÉR - ADOPTOVANÝ

24.02.2019 16:50 |  Našli domov |  10.02.2018 |  889x

Adopce možná prostřednictvím Home4PetsAdopce možná prostřednictvím Home4Pets

+ Zvětšit

Pohlaví

Pes

Věk

7 let

Plemeno

Americký stafordšírský teriér

Město, ve kterém se zvíře nachází

Tábor
Adopce není možná jinak než osobním vyzvednutím zvířete na místě!
Už tak dlouho hledá toho svého jediného vyvoleného. Doporučujeme, aby měl jednoho majitele, potřebuje pozitivní motivaci, jasně vymezená pravidla a řád. A navíc si svého pána vždy ohlídá.
Hugo je pes, s vlastnostmi, které mu lze jen závidět.  Pevných zásad, oddaný, věrný, odhodlaný, má rád režim a řád. Byl by skvělý hlídač a ochránce jednoho pána. Když začne člověku důvěřovat, je to veselý a hravý mazel. Rád litá pro míčky, ale odevzdávání už se mu nechce :-), ale celkově hračky miluje. Vždy si oblíbí všechny fenečky v útulku a tedy by se hodil i k psí slečně. Nemá problémy ani s jinými psy v útulku, ani když ho provokují, ale pro jistotu by druhý pes musel být klidný a vyrovnaný, aby to fungovalo. Problém by mohl nastat při hlídání teritoria a hraček.Pokud s ním komunikujete po dobrém a pozitivně, je vnímavý a snaží se. Pokud zkusíte nátlak, napodobí Vaše chování.Hugo potřebuje správnou socializaci a vhodné vedení - pozitivní, rozumné, důsledné, ale rozhodně žádný nátlak a hrubé zacházení. Pokud budete vědět, co děláte, ocení silného vůdce a bude Vás následovat až na kraj světa. Nebudete se s ním muset bát, Vaši zahrádku či byt před vetřelci ohlídá, je velmi teritoriální a tedy výborný hlídač.Je pravda, že kdyby cizí člověk vešel Hugovi do kotce, nedopadl by dobře. Je to pes, který si svoje území ohlídá a cizince nepodporuje. Má rád vyrovnané lidi a klidný přístup. Ale také je pravda, že hodné lidi přijme rychle a je ochotný spolupracovat a při pozitivní motivaci reaguje skvěle. Ale v přítomnosti cizích lidí je bezpečné, aby měl z počátku náhubek a bude to tak asi už napořád. Majitel s tím musí počítat a být v této věci 100 % zodpovědný.Marcelka Bětíková, ošetřovatelka z útulku k němu našla cestu a mazlí se s ním jako s plyšákem a Hugo spokojeně mlátí ocáskem. Takže bylo skvělé, když jsme dostali košík a vyrazili ven na první procházku a byla to bomba! Hugo je super, trochu mě zkoušel, co vydržím a místy táhl, ale žádný problém, ani náznak křivého pohledu či úmyslu. Hodně se bavil, vnímal, že je konečně venku a válel se v trávě jako malé štěně. Každou další procházkou nám to pak šlo lépe a bylo vidět, že se v mé přítomnosti naučil uvolnit a přijal mě do svého světa. Chodit na procházky může prakticky s každým, kdo má fyzickou sílu ho udržet, je moc rád, když ho někdo vytáhne ven.Hugo je prostě super pes a podle mě je těžké ho nemilovat. Jasně není to pes do rodiny s malými dětmi, ani pro začátečníky, ale není důvod, proč by neměl najít majitele a být šťastný. Zájemci o adopci nebo o venčení Huga volejte do útulku (tel. 773 791 322) a chtějte paní Bětíkovou, která Vám o Hugovi vše poví a pomůže Vám s prvními krůčky. Hugo je u nás zvyklý a je moc rád, když se jde na procházku a je čas na drbání.  Nechceme pro něj jiný útulek a kotec, ale zařízení, kde by mohl být doma a zkušený člověk by s ním pracoval a připravoval ho na nový domov. 
Když byl Hugo dne 23. 2. 2017 uvázán u útulku, začala nám chodit řada informací o jeho původním majiteli. Konkrétně to, že Hugo byl součástí rodiny, která se rozpadla. Žil dříve v bytě s malým dítětem a další fenkou, ale jednoho dne se jeho svět totálně zbořil. Majitelé se ve zlém rozešli a Huga nechtěl ani jeden. Bohužel muž, u kterého zůstal, si na něm vyléval zlost a ubližovat mu psychicky i fyzicky, až ho u útulku uvázal. Podařilo se nám zjistit jméno i adresu a případ jsme předali Krajské veterinární správě pro Jihočeský kraj. Bohužel se jim nepodařilo vlastnictví Huga muži prokázat a on vyvázl bez trestu. Proto se moc těšíme na zavedení povinného čipování a centrálního registru psů, aby se už nikdo nemohl vymlouvat, že daný pes není jeho a takhle s nimi zacházet. Zatím se můžeme spolehnout jen na to, že karma je zdarma, ta oplatí.

Kontakt

773791322
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Home4Pets
tel: +420 774 706 026
email: adopce@home4pets.cz

Výši adopčního poplatku, stejně jako podmínky osvojení, stanovuje INDIVIDUÁLNĚ zařízení / organizace, se kterou uzavíráte Adopční smlouvu. Obvykle se skládá z plné či částečné úhrady:

 nákladů vynaložených na veterinární ošetření (vakcinace, kastrace, speciální léčba apod.)

 ceny čipu, popř. mezinárodního pet-pasu

  adopčního poplatku vypláceného konkrétním zařízením (týká se zprostředkovaných adopcí)

 v případě převozu zvířete nákladů na PHM

  příspěvku, který touto formou věnujete příslušnému zařízení / organizaci na záchranu, ošetření a převoz dalších opuštěných zvířat

Podmínkou osvojení prostřednictvím H4P je podpis adopční smlouvy

Čísla účtů:

BEST FRIENDS

Transparentní účet:

706670778 / 2010

 

HOME 4 PETS:

265723765 / 0300

 

Kontakt

Pro získání podrobnějších informací o vybraném psíkovi / kočce prosím využijte tel. / e-mail přímo na útulek nebo organizaci, kde se zvíře aktuálně nachází. Všechny údaje najdete v textu příslušného inzerátu. Děkujeme.

 

Pro všeobecné dotazy, popř. zjištění možnosti převozu konkrétního zvířete ze Slovenska, prosím volejte:

+420 774 706 026
+420 774 653 354

nebo pište: 
info@home4pets.cz
adopce@home4pets.cz

 

TOPlist

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Vice informací