RITCHIE - ADOPTOVANÝ

21.09.2016 10:30 |  Našli domov |  4.05.2016 |  1186x

+ Zvětšit

Pohlaví

Pes

Věk

12 měsíců

Plemeno

Kokršpaněl

Město, ve kterém se zvíře nachází

Praha

S kokříkem Ritchiem se osud opravdu nemazlil. Do vínku mu nadělil hendikep, který se musel řešit operací mozku. Roční kokřík, droboučký a roztomilý se k nám dostal od ruských majitelů, kteří ho přijeli do Prahy odoperovat, ale zpět s nimi už neodletěl. Ujal se ho náš Spolek a hledáme mu akutně nový domov, nebo i dočasnou péči. Ritchie váží sotva 9 kilíček, je to brouček s obrovskou chutí do života, jehož pohled Vás rozněžní a rozlítostní. K sobě potřebuje lásku a podporu spřízněné lidské osůbky, která ho obejme a neopustí.Je vhodný pouze k laskavým a citlivým lidem, bez malých dětí, jiných pejsků i zvířátek, nejraději k někomu, kdo svůj život zasvětil kokříkům. Bude jako Vaše dítě, trochu jiné, odlišné, nikdy z něj nebude "normální" pejsek, ovšem svůj život bude po Vašem boku žít šťastně.

Ritchie se narodil s vrozeným hydrocephalem (vodnatelnost hlavy), kdy mu nadměrná tvorba mozkomíšního moku utlačila polovinu mozku a tím je z části méně funkční. Při operaci mu byla implantována speciální hadička, která nadměrný mok odvádí do břišní dutiny, ze které se sám vstřebá. ( pejsek ji má uvitř těla, nikde mu nic nečouhá) Tuto operaci mu hradili majitelé a pejsek je již po několika kontrolách ve stavu definitivního vyřešení.Kokřík je jako normální pejsek, ale má chvíle, kdy se chová zmateněji nebo mírně "přihlouple" , má momenty, kdy se - typicky pro tuto anomálii - točí dokolečka a "chňape" do prostoru. To k této diagnoze patří, stejně tak jako i fakt, že Ritchie velmi málo vidí. Orientuje se hlavně čichem, zrak má poškozen.Jinak pěkně baští, venčí se v pohodě, slyší, hygienické návyky nemá stoprocentní, hraje si z hračkami a jeho zájemem největším, je bezpochyby jeho člověk, o kterého se opírá, pokládá si na něj hlavičku a vzájemný kontakt je jeho priorita. Mazlit a hladit by mohl stále, tomu dobře rozumí.Většinu času nepoznáte na Ritchiem nic nestandartního, ale přijdou krátké chvilky, kdy se chová jako blázínek.K jiným pejsků se nehodí, jejich pach vnímá jako něco, čeho je třeba se bát a má tendenci ze začátku po nich chnapat. Měl by být rozhodně jedináček.Proto mu hledáme i jinou dočasku, nebot v té stávající je čivava, což pro oba pejsky není ideální.Osobně jsem hovořila s operatérem Ritchieho - podrobnosti a otázky zodpovím.

Hafík to bude už napořád trochu jiný, ale někdo za něj rozhodl, někdo mu dal šanci a on se dostal až sem, pomozme mu sdílením domů. Malinký rezavý blázínek jistě učaruje někomu, kdo citlivě a láskyplně získá jeho srdce. Ritchie je v dočasné péči v Praze, nepotřebuje žádnou speciální péči ani léky, jen Vaše srdíčko a trpělivost a konejšivou náruč. Je čipovaný, očkovaný. Není kastrovaný a nebude.

Děkujeme za krásné fotečky Gabriela Pausa

Dočasky De De z.s, info dipu@seznam.cz, 602 259 705

Kontakt

602 259 705
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Výši adopčního poplatku, stejně jako podmínky osvojení, stanovuje INDIVIDUÁLNĚ zařízení / organizace, se kterou uzavíráte Adopční smlouvu. Obvykle se skládá z plné či částečné úhrady:

 nákladů vynaložených na veterinární ošetření (vakcinace, kastrace, speciální léčba apod.)

 ceny čipu, popř. mezinárodního pet-pasu

  adopčního poplatku vypláceného konkrétním zařízením (týká se zprostředkovaných adopcí)

 v případě převozu zvířete nákladů na PHM

  příspěvku, který touto formou věnujete příslušnému zařízení / organizaci na záchranu, ošetření a převoz dalších opuštěných zvířat

Podmínkou osvojení prostřednictvím H4P je podpis adopční smlouvy

Čísla účtů:

BEST FRIENDS

Transparentní účet:

706670778 / 2010

 

HOME 4 PETS:

265723765 / 0300

 

Kontakt

Pro získání podrobnějších informací o vybraném psíkovi / kočce prosím využijte tel. / e-mail přímo na útulek nebo organizaci, kde se zvíře aktuálně nachází. Všechny údaje najdete v textu příslušného inzerátu. Děkujeme.

 

Pro všeobecné dotazy, popř. zjištění možnosti převozu konkrétního zvířete ze Slovenska, prosím volejte:

+420 774 706 026
+420 774 653 354

nebo pište: 
info@home4pets.cz
adopce@home4pets.cz

 

TOPlist

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Vice informací