KOŤATA k adopci - ADOPTOVANÝ

29.02.2024 06:43 |  Našli domov |  29.08.2023 |  247x

+ Zvětšit

Pohlaví

Kocour

Věk

kotě

Plemeno

kočka evropská

Město, ve kterém se zvíře nachází

Praha - Klecany

Snad to zavinila mírná zima, snad nezodpovědní lidé, kteří nekastrují kočky a pak vyhazují koťata do lesa či jinam, nejspíš kombinace obojího… Faktem je, že takové množství bezprizorních koťátek, která se na nás valí letos, nepamatujeme. Prakticky nemine den, aby nevolal někdo, že našel kotě, ale píše skupinku hladových a vyhublých koťátek nebo maminku s koťátky či vysoce březí kočičku těsně před porodem. A my nemáme to srdce těm lidem říci (jako jim to často radí organizace veřejné zprávy), aby je nechali, kde jsou, že si kočky nějak poradí. Výsledkem je, že nyní máme v útulku a několika dočaskách celkem skoro 50 koťátek plus asi sedm maminek.

 

 

Jenže každé přijaté (případně u nás narozené) koťátko pro nás znamená, kromě standardních výdajů na krmení navíc 600 Kč, které musíme dát za základní veterinární péči – odblešení, odčervení a vakcinaci. To znamená, že již koťátka, kterých jsme se ujali (nebo jejich březích maminek) za poslední zhruba tři měsíce, nás stála jen na těchto věcech 30.000 Kč.

Bohužel tím to nekončí – i nadále nám denně volají lidé, že našli koťata, a tak to bude, jak víme, až do listopadu. Jenže my už na další nemáme dost peněz!

Máme je tedy nechat osudu? Kdokoli obvolá pražské útulky, zjistí, že naprostá většina z nich má stop stav a s nálezci dále nediskutuje. My však tohle udělat nechceme! Jenže dál zachraňovat maličké, bezmocné nalezence již nedokážeme bez pomoci vás – hodných lidí, kteří se třeba sami koťátek ujmout nemohou, ale jejich osud jim není lhostejný.

A tak prosím ty z vás, kdo chtějí a mohou pomoci: Pošlete jakoukoli sumu na číslo účtu PSOZ 179500872/0300. Heslo Koťátka 2023.

Moc děkujeme!

Pokud byste se na ně někdo chtěl přijet podívat, ověřit si, kolik jich je, napište prosím na mail psoz@seznam.cz nebo volejte na 728 193 712, abychom si domluvili, kdy přijedete.

Dále pokud byste někdo měli možnost poskytnout nově nalezeným dočasnou péči do doby, než je naočkujeme nebo vysoce březí kočičce na porod a odkojení a nebo ideálně vlastní domov, prosím, ozvěte se neprodleně!

Za všechny, které jsme společně dokázali, a ještě dokážeme zachránit moc děkujeme!

Hana Janišová a všichni z útulku PSOZ Kocour Felix

Kontakt

728 193 712
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Výši adopčního poplatku, stejně jako podmínky osvojení, stanovuje INDIVIDUÁLNĚ zařízení / organizace, se kterou uzavíráte Adopční smlouvu. Obvykle se skládá z plné či částečné úhrady:

 nákladů vynaložených na veterinární ošetření (vakcinace, kastrace, speciální léčba apod.)

 ceny čipu, popř. mezinárodního pet-pasu

  adopčního poplatku vypláceného konkrétním zařízením (týká se zprostředkovaných adopcí)

 v případě převozu zvířete nákladů na PHM

  příspěvku, který touto formou věnujete příslušnému zařízení / organizaci na záchranu, ošetření a převoz dalších opuštěných zvířat

Podmínkou osvojení prostřednictvím H4P je podpis adopční smlouvy

Čísla účtů:

BEST FRIENDS

Transparentní účet:

706670778 / 2010

 

HOME 4 PETS:

265723765 / 0300

 

Kontakt

Pro získání podrobnějších informací o vybraném psíkovi / kočce prosím využijte tel. / e-mail přímo na útulek nebo organizaci, kde se zvíře aktuálně nachází. Všechny údaje najdete v textu příslušného inzerátu. Děkujeme.

 

Pro všeobecné dotazy, popř. zjištění možnosti převozu konkrétního zvířete ze Slovenska, prosím volejte:

+420 774 706 026
+420 774 653 354

nebo pište: 
info@home4pets.cz
adopce@home4pets.cz

 

TOPlist

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Vice informací